5 kilometara

Start trke u 9:00h

Start trke na 5km kreće u isto vreme zajedno sa polumaratonskom trkom iz startno-ciljne zone sa Korzoa. Kreće se Korzoom prema bioskopu Jadran gde se na raskrsnici skreće desno u Maksima Gorkog i dolazi se do spomenika Ivanu Sariću i skreće se desno u ulicu Cara Dušana ka Gradskoj Biblioteci gde su u nastavku ulazi u oštru krivinu i u ulicu Braće Radića i ide se pravo sve do kružnog toka (ugao Braće Radića i Blaška Rajića).

Trkači na trci 5km se okreću na kružnom toku i vraćaju se nazad ulicom Braće Radića prema bioskopu Zvezda, odnosno do ulice Maksima Gorkog gde se skreće levo i odmah desno u Štrosmajerovu ulicu i ide se do kružnog toka gde se ulazi u Rudić ulicu i trči se Trgom Jakaba i Komora prema Sinagogi i skreće se desno na Trg Sinagoge.

Trkači na 5km nastavljaju Trgom Sinagoge ka kružnom toku na Radijalcu gde ulaze u Zmaj Jovinu ulicu i idu njom do ulice Đure Đakovića u koju kod Dečijeg Dispanzera skreću desno i idu njom ka Jadranu gde skreću desno na Korzo i šetalište i završavaju svoju trku u startno-ciljnoj zoni.

Organizator zadržava prava izmene vremena početka trke