O nama

Ideja o organizaciji Subotičkog polumaratona nije se pojavila iznenada. Trkačka kultura Subotice je decenijama unazad na izuzetnom visokom nivou. Naši sugrađani i sugrađanke trčali su širom sveta na svim kontinentima. Trčanje je univerzalno i pripada svima, tako i Subotici. Svako od nas iz organizacije je sticao trkačko iskustvo na ulicama i parkovima Subotice, kao i na velikom broju trka u našoj zemlji i u inostranstvu.

Upoznajući se sa ljudima i šireći svoj krug poznanika u trkačkom svetu, trčeći predivnim gradovima i njihovim ulicama, sve više se pojačavala želja u nama da reka nasmejanih, pozitivnih, energičnih i upornih ljudi potrči sa platoa ispred Gradske kuće, da prođe pokraj Narodnog pozorišta, palate Rajhl Ferenca, pozdravi Ivana Sarića i Aleksandra Lifku, pionire vazduhoplovstva i kinematografije u našoj zemlji. Da se upoznaju sa Dežeom Kostolanjijem, Čat Gezom, Carom Jovanom Nenadom, da protrče pokraj Olimpijske fontane sa imenima subotičkih sportista, osvajača olimpijskih odličja i da jednostavno protrče kroz istoriju, baš onako kako i mi uživamo i volimo da upoznajemo znamenitosti drugih gradova, kako istorijske tako i one najmodernije.

Upoznavajući se na trkama jedni sa drugima i deleći borbu i podršku na stazi, što su jedne od najlepših poruka trkačkog sveta, ideja o polumaratonu u Subotici je postajala sve više i više potreba.

Ideju Subotičkog polumaratona ostvaruje veliki broj pojedinaca okupljenih u Sportskom udruženju “Horizont”, organizatoru trke. Naša rekreacija je postala svakodnevnica, i mi i trčanjem hranimo potrebu za boljim psihofizičkim stanjem.

Sportsko udruženje Horizont je osnovano u decembru 2016. godine sa ciljem da promoviše trčanje u Subotici i njenoj okolini.

Mi vas pozivamo da dođete i da zajedno sa nama #trčitekrozistoriju. Da nakon trke nastavimo druženje svi zajedno 25.08.2024. u okviru manifestacije proslave Dana Grada Subotice.

Dobro nam došli!

 

Za sva pitanja smo dostupni na [email protected]