Dodela plaketa | Otvaranje prijava

Dodela plaketa | Otvaranje prijava

Press konferencijom otvorene prijave i počela kampanja za 3.Subotički polumaraton

Tim povodom medijima i javnosti, iznete su impresije sa prošlogodišnje trke kao i podaci koji potvrđuju da trka u Subotici iz godine u godinu raste, kako po broju trkača, tako i po obimu organizacije celog događaja.

Timea Horvat, zamenica gradonačenika je pre svega istakla koliko je Supm značajan sportski i turistički događaj za grad Suboticu a samim tim najavila svesrdnu pomoć i ove godine od strane gradske uprave.

Atletski Savez Srbije je Subotički polumaraton uvrstio u zvaničan godišnji kalendar trka u Srbiji i očekivanja su da će ove godine Subotička trka okupiti preko hiljadu učesnika u sve tri trke.

Đula Mešter olimpijski šampion i proslavljeni odbojkaš koji je kao promoter 2.Subotičkog polumaratona opisao svoja iskustva i podsetio se svih lepih momenata koje je doživeo za vreme održavanja trke.

Zahvaljujem se organizatorima što su me pozvali da učestvujem na ovoj sjajnoj trci koja okuplja sportiste iz Srbije, regiona i drugih evropskih zemalja, a s obzirom da sam već počeo pripreme, želeo bih da istrčim jednu od trka na 3.Subotičkom polumaratonu.

Na konferenciji pred mnogobrojnim medijima obratio se i Balint Pastor poslanik u narodnoj skupštni i član SU Horizont organizatora trke, koji je istakao značaj održavanja ove manifestacije za grad Suboticu i podsetio na rast Subotičkog polumaratona.

Od ove godine smo uvrstili i trku na 10 km, što će reći da ih imamo tri u ponudi, kao i dečije trke, što nas dovodi u društvo retkih trka u regionu, sa takvom ponudom. Trke na 5 i 10 km trče se jedan, a 21km 2 kruga na sertifikovanoj stazi sa A licencom. U ceo prošlogodišnji događaj uključeno je bilo oko 300 ljudi iz policije, hitne pomoći, crvenog krsta. Na ulicama Subotice, osim trkača, bili su naši mladi sugrađani, volonteri , iz 3 srednje škole Medicinske, Ekonomske i Gimnazije i Učiteljskog fakulteta, kao i volonteri iz Crvenog krsta. Uorganizacji je učestvovalo oko 50 ljudi, čiji će broj ove godine da se poveća u skladu sa proširenjem događaja i povećanjem broja trkača.

Na kraju se novinarima i gostima obratio potpredsednik SU Horizont Žika Savin, zahvaljujući se Policijskoj Upravi Subotice koji su obezbedili sigurnost trkača i gledalaca na samoj trci, kao i JP Subotica Trans koji su Subotičanima omogućili vanrednu uslugu javnog prevoza za vreme trke.

Plan nam je da se ove godine na bazi reciprociteta povežemo sa trkama u regionu i Mađarskoj, ne bi li smo pre svega razmenili iskustva. Željni smo upoznavanja sa ljudima koji misle kao mi, a svakako želimo da dovodimo njihove trkače u Suboticu, kao što bismo voleli da naši trkači obilaze njihove trke. Velika želja nam je i da se proširimo po pitanju turističke ponude, kao i da prilikom prijave trkačima koji bi da ostanu više dana u našem gradu, ponudimo smeštaj. Dakle, da ne moraju da razmišljaju mnogo, već da u dva tri klika dobiju kompletnu sportsku i turističku ponudu. Hvala svima koji nam pomažu u ovoj velikoj i odgovornoj obavezi i dobrodošli na 3. SUPM.

Nakon press konferencije podelile su se plakete u znak zahvalnosti svima koji su doprineli da se prošlogodišnja trka uspešno završi i kako red nalaže, upriličen je koktel za sve prisutne.