Đula Mešter promoter subotičkog polumaratona

SUBOTICA – Obeležavanje Dana Grada Subotice ove godine će biti upotpunjeno drugim subotičkim polumaratonom. Za trke duž staza secesije prijavilo se već više od četiri stotine takmičara. Ovogodišnji promoter biće jedan od najuspešnijih subotičkih sportista ikada , Đula Mešter.

Četiri stotine sedamdeset šest trkača do sada se prijavilo za “Trku kroz istoriju”. Svi oni trčaće stazama secesije, odnosno ulicama šireg centra grada u kojima se nalaze vredni arhitektonski objekti izgrađeni u stilu po kojem je Subotica prepoznatljiva.

“Mi želimo da gradimo jednu kvalitetnu trku tu u Subotici jer mislimo da za to postoje sve predispozicije. Imamo najlepšu trasu u Srbiji, ako mogu toliko subjektivan da budem, mada i po nekim objektivnim kriterijumima se to može reći na osnovu arhitektonskog blaga kojim raspolaže naš grad”, izjavio je za RTV , Balint Pastor iz Udruženja “Horizont”.

Svi koji završe trku na pet ili dvadeset i jedan kilometar dobiće medalju koju će im oko vrata okačiti ovogodišnji promoter maratona, proslavljeni olimpijac i jedan od najuspešnijih sportista u istoriji Subotice – Đula Mešter.

“Nadam se da će Subotičani, odnosno ljubitelji atletike, konkretno polumaratona doći u velikom broju, ako ne budu bili u prilici da se prijave, bar onda da dođu da podrže, da navijaju za sve takmičare, jer mislim biće jedna lepa slika koju mužemo da pošaljemo iz našeg grada”, potvrdio je za RTV Mešter.

Staza je ove godine sertifikovana što znači da će ostvareni lični i eventualni drugi rekordi uz verifikaciju sudija biti priznati.

Boris Šuman

Leave comments

Your email is safe with us.