Drugi „Subotički polumaraton“ održaće se 2. septembra

TVSUBOTICA.COM

Sportsko-rekreativna manifestacija „Subotički polumaraton“ održaće se drugu godinom zaredom u okviru proslave Dana grada. Maratonci će trčati kroz istoriju Subotice 2. septembra na stazi dužine 21,1km, a prijave su počele na internet stranici www.subotickipolumaraton.com .

Prošle godine održana je prva polumaratonska trka u našem gradu, koja je označila početak jedne nove sportske priče. Zahvaljujući velikom odzivu zaljubljenika u ovaj sport koji su pomogli da polumaraton bude uspešan, Subotica je uvrštena na mapu atletskih polumaratona u Evropi i u našoj zemlji. Shodno tome, Sportsko udruženje „Horizont“ u saradnji sa lokalnom samoupravom i brojnim prijateljima, i ove godine organizuju polumaraton koji će biti uvršten u program obeležavanja Dana Subotice.

Na ulicama Subotice na prošlogodišnjem polumaratonu u dužini 21,1 km i trci zadovoljstva u dužini od 5 km, trčalo je preko 500 trkača, a zahvaljujući saradnji sa sportskim organizacijama koje okupljaju najmlađe, oko 300 dece učestvovalo je u dečjoj trci. Zahvaljujući ovim brojkama, polumaraton je označen kao jedna  od najuspešnijih sportskih manifestacija organizovanih u našem gradu.

Organizatori polumaratona, Sportsko udruženje „Horizont“ se podelom plaketa sa medaljama zahvalilo  svima koji su pomogli da se ovaj sportski događaj održi na najvišem nivou. Dobitnici plaketa su Gradska uprava, javna i komunalna preduzeća, policija, Hitna pomoć, Crveni krst, brojne privatne kompanije i predstavnici medija među kojima i naša medijska kuća.

Leave comments

Your email is safe with us.