Prijave za subotički polumaraton

Izvor: RTV (Boris Šuman)
SUBOTICA – Otvorene su prijave za Treći Subotički polumaraton. Organizatori ove godine očekuju još veći broj “trkača kroz istoriju” nego prošle, a trčaće se na sam Dan grada Subotice, u nedelju 1. septembra. Prijateljima trke danas su uručene zahvalnice.

Subotički polumaraton postaje tradicija, prošle godine trkača je bilo za petinu više nego prvog puta, a pored polumaratonske i trke zadovoljstva, ove godine će biti uvedena i trka na deset kilometara na stazi koju je sertifikovao Atletski savez Srbije.

“Sve to treba da bude u interesu Subotice, sve to treba da doprinese tome da bude što više trkača na ulicama Subotice, da budemo na trkačkoj mapi ne samo Vojvodine i Srbije nego i regiona”, kaže Balint Pastor iz Udruženja “Horizont”, organizator trke.

I ove godine trka će biti organizovana u sklopu proslave dana Grada Subotice, u nedelju prvog septembra.

“Subotički polumaraton se pokazao kao dobar primer da kombinacija sport i secesija može da bude uspešna i zanimljiva. Grad Subotica podržava i podržavaće u budućnosti ovu sportsku manifestaciju gde svake godine učestvuje sve više učesnika, i to u stotinama, a naš cilj zajedno sa organizatorima da to jednog dana premaši čak brojku od hiljadu učesnika”- kaže zamenica graonačelnika Subotice Timea Horvat.

Prijave su otvorene na internet prezentaciji polumaratona, a svim prijateljima, sponzorima, predstavnicima preduzeća i institucija, kao i pojedincima koji podržavaju polumaraton uručene su simbolične medalje zahvalnosti.

Leave comments

Your email is safe with us.