Prijavite se na Subotički polumaraton!

SUBOTICA.INFO

U Medija-centru Gradske kuće održana konferencija za novinare. Tema pres-konferencije je bila promocija promotora utrke „Subotički polumaraton“. Predstavnicima medija su se obratiti pomoćnica gradonačelnika Zsuzsanna Magosi, članovi Sportske udruge „Horizont“ Bálint Pásztor i Damir Dulić, promotor utrke Đula Mešter i Ljudmila Jevtić, koordinatorica-savjetnica za PR i marketing „OTP“ banke, i Žika Savin medijator press konf.

2.septembra održava se II Subotički polumaraton. Staza polumaratona je ista kao prošle godine i počinje simbolično trkom dece od 09.00. 486 trkača je do sada prijavljeno za trku.

U nastavku tekst o ovome od kolege Nikole Stantića.

U toku su pripreme za sportsku manifestaciju koja je prošle godine privukla mnogo pažnje, za drugi „Subotički polumaraton“. Ovogodišnje izdanje biće održano u nedelju, 2. septembra, a biće to lepa prilika za sportsku i turističku promociju Subotice.

Govoreći na konferenciji za medije Žužana Magoši, pomoćnica gradonačelnika, podvukla je značaj ove sportske manifestacije.

– „Subotički polumaraton“ je dobar primer kako može da funkcioniše kombinacija sporta i secesija, i kako je to zanimljivo. I danas smo ponosni na naše ulice i ambijent u kojem se odvija ova sportska manifestacija i svim učesnicima i gostima možemo da pružimo jako lep ugođaj.

Balint Pastor, narodni poslanik, poznati je ljubitelj trčanja, ali i član Sportskog udruženja „Horizont“ koje stoji iza organizacije.

– Ponosan sam na to da smo prošle godine uspeli da organizujemo prvi „Subotički polumaraton“ kako smo to i želeli, a ova manifestacija prerasta u tradiciju, pa je pred nama drugo takmičenje. U Srbija ima mnogo uličnih trka, ni na koga ne gledamo kao na konkurenciju, svako može i treba da ima ovakvu trku, zbog rekreativaca i profesionalaca. Mi želimo da gradimo jednu kvalitetnu  trku, imamo sve predispozicije za to, subjektivno, ali i po nekim objektivnim kriterijumima, imamo najlepšu trasu u Subotici.

Prvi polumaraton promovisale su Nora Trklja i Nataša Kovačević, a promoter drugog izdanja je Đula Mešter, zlatni subotički olimpijac iz Sidneja 2000. godine, bronzani iz Atlante četiri godine ranije, osvajač brojnih medalja, ali i nekadašnji atletičar.

– Veliko mi je zadovoljstvo što sam dobio priliku da budem promoter ovog polumaratona. Prošle godine sam bio u prilici da pratim trku pored staze, ove godine imam ozbiljniju ulogu, a ako krenem da malo intenzivnije treniram, mogao bih naredne godine i da nastupim na polumaratonu. Nadam se da će Subotičani, ali i svi ljubitelji polumaratona doći u velikom broju, ako ne budu na stazi, ali neka bar dođu i podrže one koji trče, jer možemo da pošaljemo lepu sliku iz našeg grada.

Ovogodišnji „Subotički polumaraton“ pomaže „OTP banka“, a Ljudmila Jevtić, koordinator savetnik za PR i marketing, ističe zadovoljstvo što postoji prilika da se aktivno uključe u život sredine u kojoj posluju, da se na neki način podeli profit.

– Nadam se da je ovo početak jedne uspešne saradnje, ali i da ćemo uspeti da skupimo ekipu ispred „OTP banke“ koja bi mogla da istrči bar distancu od 5 kilometara.

Više o samoj dinamici takmičenja, trasi i trkama u kojima će učesnici moći da nastupe, a već ih ima oko 500 prijavljeni, govorio je Damir Dulić, takođe član Sportskog udruženja „Horizont“.

– Otvaranje manifestacije je u 9 sati, najmlađim učesnicima od 1 do 10 godina, na trkama od 150, 300, 400 i 500 metara, najmlađi će, naravno, biti u kolicima, uz roditelje. Glavni deo događanja startuje u 10,30 sati, to su trke na 21 i 5 kilometara, a limitirane su na tri sata. U periodu od 10 do 14 sati saobraćaj na trasi će biti blokiran, a staza je identična u odnosu na prošlogodišnju. Novina je da je staza sertifikovana, tako da će rekordi na ličnom, državnom i svetskom nivo moći biti priznati uz sertifikaciju sudija.

Leave comments

Your email is safe with us.