Uručene zahvalnice za podršku 1. Subotičkom polumaratonu

Izvor: Subotica.com

Prvi subotički polumaraton sa pripadajućim rekrativnim aktivnostima, održan u okviru višednevne manifestacije proslave Dana Subotice, okupio je oko 800 učesnika, a njegovu organizaciju i realizaciju pomogla su brojna preduzeća i privatnog iz javnog sektora. Njima su danas uručene zahvalnice.

Pod parolom “Trka kroz istoriju”, drugog septembra 2017. godine održan je 1. Subotički polumaraton. Po mnogima odlično ocenjena sportska manifestacija, imala je odličan odjek među rekreativcima iz celeog regiona. Pamtiće se pun trg, odlična muzika i program, gomila uzbuđenih učesnika koji su se radovali prilici da budu zabeleženi u istoriji kao prvi učesnici budućeg tradicionalnog maratona koji će trčati ulicama našeg grada.

Organizatori su više i nego zadovoljni kako je protekao “prvenac”, kako kažu uočili su neke propuste i potrudiće se da ih poprave do narednog izdanja, koji se ove godine održava u nedelju, 2. septembra.

Gradonačelnik Subotice, Bogdan Laban, zahvalio se svima koji su bili aktivno uključeni u organizaciju maratona, kao i svima koji su pomogli njegovo održavanje, te poželeo da naredni bude još uspešniji.

– Prvo izdanje maratona ocenili smo kao uspešno, ispunio je naša očekivanja i u pogledu organizacije i po broju učenika: Više od pet stotina učesnika iz zemlje i regiona promovisalo je zdrav način života, podsticalo rekreativni sport i razvoj turističkog potencijala Subotice. Ostvarila nam se želja da održavanjem maratona naš grad uvrstimo na mapu atletsko-rekreativnog trkačkog sveta, a u tom smo i uspeli pošto je Atletski savez Srbije uvrstio Subotički polumaraton u zvanični kalendar za 2018. godinu. – rekao je Laban

Prema rečima Balinta Pastora, narodnog poslanika, jednog od promotera manifestacije, ali i učesnika brojnih maratona, “Trka kroz istoriju” je jedna od najuspešnijih manifestacija, ne samo sportskih, koja je održana u poslednjih nekoliko godina u našem gradu.

– Kada smo prvi put najavljivali ovaj maraton rekli smo da Subotica ima šta pokaže trkačkoj zajednici, da imamo najlepšu trasu u Srbiji i da se nadamo da će ovo biti jedna uspešna manifestacija. Uz pomoć sponzora, svih javnih preduzeća i lokalne samouprave mislim da smo uspeli u tome, što potvrđuje i brojka od 500 učesnika trke na 5 i 21 kilometar, ali i dečje trke, što nas dovodi do zbirno blizu 800 učesnika. – rekao je Pastor – Ostvarili smo ono što smo najavili, ono čemu smo se nadali. Rekli smo da Subotica zaslužuje svoj polumaraton, Subotica ga je i dobila.

Pastor se zahvalio i najužem organizacionom timu, članovima Sportskog udruženja “Horizont”, koji su prvi maraton vodeći brigu da sve protekne u najboljem redu, a to su Kristofor Bogdanić, Žika Savin, Damir Dulić, Jovica Ilić i Nenad Bogar.

U znak zahvalnosti svima koji su, po njihovoj proceni, pomogli održavanje i promociju ove manifestacije, organizatori su dodelili plakete brojnim preduzećima iz privatnog i javnog sektora, ustanovama, organizacijama, medijima ali i pojedincima.

Kako je izgledao 1. Subotički polumaraton zabeležen okom objektiva naših fotoreportera pogledajte u povezanom izveštaju, u preko 1.000 fotografija kako sa zemlje, tako i iz vazduha.

 

Leave comments

Your email is safe with us.