Preskonferencija

Preskonferencija

Preskonferencijom u gradskoj kući zvanično je otvorena kampanja za 1. Subotički polumaraton koji će se održati 02.septembra 2017 u sklopu manifestacije “Dan grada”.

Da je gradska uprava Subotice prepoznala dobronamernost SU “Horizonta” kao organizatora ovog događaja, potvrdio je i gradonačelnik Bogdan Laban objašnjavajući prisutnim novinarima koliko je ova trka od 21.1 km značajna kako za sport, tako i za turizam u Subotici.

-Organizacijom ovog polumaratona želimo da Suboticu uvrstimo u mapu rekreativno trkačkog sveta, gde se od ranije nalaze Sombor, Zrenjanin, Novi Sad, ali i Temišvar, Segedin i Baja. Želimo u budućnosti da budemo jedan od lidera u organizaciji trka u okruženju.

Svojim prisustvom a u par reči ovu preskonferenciju uveličala je i Timea Horvat zamenica gradonačelnika, koja je ujedno i član odbora za organizaciju proslave dana grada a samim tim i osoba koja je u dosluhu sa SU Horizontom a u vezi same organizacije 1. Subotičkog polumaratona, ističući pri tom da je jedan od ciljeva pomenute trke i promocija zdravog načina života.

-Ovaj subotički polumaraton će dati priliku i našim sugrađanima koji se ne bave rekreativnim trčanjem da se kroz šetnju upoznaju sa znamenitostima i kulturnim nasleđima Grada.

Podržavajući ideju i sprovodeći je u delo, jedan od budućih članova SU Horizonta a trenutno narodni poslanik u srpskom parlamentu Balint Pastor prisutnim novinarima je istakao da se očekuju trkači iz zemalja u okruženju i da se raduje što će subotičani takođe moći da učestvuju i kao trkači i kao navijači.

-Skoro svako mesto u našoj okolini ima svoju trku, jedino Subotica nije imala u proteklim decenijama. Organizuju se na Paliću Rođendanske TRON trke koje je ove godine slavilo svoje deseto izdanje. U letnjim mesecima se u organizaciji kluba Paligo Palus i Ultramaratonskog saveza Srbije održavaju ultramaratonske trke, kao i trke na 12 i 6 časova i na 100 kilometara, ali u Subotici nije bilo trka. Zbog toga se posebno zahvaljujem gradonačelniku Bogdanu Labanu što će lokalna samouprava biti partner i pomoći oko organizacije prvog subotičkog polumaratona.

Novinarima se obratio i Živica Savin prevashodno kao moderator preskonferencije a onda i kao potpredsednik SU “Horizonta” objašnjavajući način na koji će se voditi kampanja i spominjući segmente koji će sadržati humanitarne akcije.

Kristifor Bogdanić kao predsednik Su Horizonta je na samom kraju opisao trasu trke ističuću multikulturalnost i kulturna nasleđa Subotice.

Najveća čar ove trke je ta što će se učesnici upoznavati sa znamenitostima i lepotama našeg Grada. Trčaće kraj Gradske kuće, Sinagoge, Narodnog pozorišta, rajhl Palate, Dudove šume…
Nije za čuditi zašto kompletnu kampanju a i samu trku prati slogan “Trči kroz istoriju”.

Spremite se za jednu od najlepših trka u okruženju!