Sportski forum i 36. Beogradski maraton

Sportski forum i 36. Beogradski maraton

Subotički polumaraton kao gost Beogradskog maratona

U subotu 22.04. organizacioni tim Subotičkog polumaratona bio je gost na Sportskom forumu u organizaciji Beogradskog maratona na čelu sa direktorom Darkom Habušom u hotelu Mona Plaza u Beogradu.

Na Sportski forum bili su pozvani svi organizatori uličnih trka u Srbiji, pored Subotičkog polumaratona pojavili su se i kolege iz Sombora, Novog Sada, Beograda (Zimski Noćni, Plavi Krug, Serbia Biznis Run Serije), Čačka, Vršca, Zrenjanina.

Prisustvovali smo jednom obimnom i sjajno isplaniranom forumu. Uživali smo u predavanjima o hidrataciji maratonaca, sportskom menadžmentu, načinima sponzorisanja velikih događaja u izlaganju nekih od vrhunskih srpskih stručnjaka.

Takođe bili smo svedoci pričama i iskustvima maratonaca i ultramaratonaca na velikim događajima širom sveta. Na početku smo svedočili uvodnim rečima i otvaranju foruma od strane direktora Darka Habuša koji je sa jednim temeljnim, inspirišućim izveštajem o svim aktivnostima Beogradskog maratona u proteklih godinu dana informisao sve nas i naše kolege i duboko motivisao da nastavimo i svi mi da činimo sve ono najbolje što možemo da učinimo za trkačku zajednicu.

Detaljno smo informisani o viziji i načinu rešavanja novog vizuelnog identiteta Beogradskog maratona, statistici iz ranijeg perioda i upoređivanju sa današnjim brojkama, bezbednosnim izazovima sa kojima se kolege iz Beogradskog maratona suočavaju, sa novitetima poput trkačkog sajma, novom trkom na 10 kilometara i svim poteškoćama koje idu uz to.

 

Nakon izveštaja u prijatnom razgovoru imali smo priliku da se smestimo u prevoz koji nam je domaćin organizovao i da sa direktorom Darkom i kolegama organizatorima zajedno prođemo sektore poput START zone, CILJNE zone i poljske bolnice na glavnom punktu Crvenog Krsta Beograda. Popričali smo sa svim koordinatorima tih zona koji su nas detaljno informisali o zamislima i idejama kao i aktivnostima i naporima da zamišljeno sprovedu u delo. Prijatno smo se iznenadili kada nas je Darko obavestio da je ovo prvi put u istoriji Beogradskog maratona da je par dana pre trke veći deo postavke bio na ulici i da im je Grad Beograd izašao na nekim tačkama u susret kako bi ih postavili ranije i time izbegli situaciju da moraju da postavljaju stvari noć pred samu trku.

Kao organizatori Subotičkog polumaratona koji je jedan od najvećih po broju posetilaca u Srbiji iza Beogradskog maratona u potpunosti smo imali i imamo razumevanje za kolege iz Beogradskog maratona za takvim zahtevima i drago nam je da je Grad Beograd prepoznao njihove molbe i razloge. To je sve sjajan uvod u kreiranje jednog istinski kvalitetnog događaja koji Beogradski maraton teži da postane ne samo u regionalnim uslovima. I to kolegama iz Beogradskog maratona od srca želimo.

Mi smo uživali u Sportskom forumu i druženju u Beogradu i bila nam je čast i zadovoljstvo da budemo jedni od gostiju Beogradskog maratona najvećeg trkačkog događaja u našoj zemlji.

U nedelju smo takođe bili u Beogradu gde smo na licu mesta pružili podršku našim prijateljima i svim trkačima koji su preplavili ulice u rekordnom broju od 10.500 trkača na startu 36. Beogradskog maratona! Bravo svima!

I ovim putem pozivamo sve kolege organizatore u Suboticu 27.08. kao i sve vas da se družimo i trčimo kroz istoriju!

 

Izvor fotografije privatna arhiva i Beogradski maraton