Nataša Kovačević promoter subotičkog polumaratona: Trka za novi izazov

NOVOSTI.RS

Poznata srpska košarkašica, čiju je karijeru prekinula saobraćajna nesreća, jedna je od promotera trke koja će se održati povodom Dana grada

SUBOTICA – Nataša Kovačević, poznata srpska košarkašica, čiju je sjajnu sportsku karijeru prekinula saobraćajna nesreća kod Đera, ali nije osujetila njen sportski duh, jedna je od promotera prvog subotičkog polumaratona, koji će se održati povodom Dana grada.

Dosad je prijavljeno više od 300 trkača svih generacija, a jedan od njih biće i narodni poslanik Balint Pastor, koji se već duže vreme rekreativno bavi trčanjem i učestvovao je na brojnim maratonima u regionu.

– Za promotera prvog Subotičkog polumaratona izabrali smo Natašu Kovačević jer je simbol borbe, sportistkinja, nije trkačica i nije nikada učestvovala na polumaratonima i maratonima, što ne znači da neće – ističe Pastor. – U svojoj karijeri Nataša je bila uspešna košarkašica, danas je jednako uspešna funcionerka ŽKK Crvena zvezda. Igrala je u mađarskom Đeru i tamo je, kao i ovde, izuzetno poštovana. Pored nje druga promoterka biće Subotičanka Nora Trklja, državna rekorderka na 50 kilometara.

Ukupna dužina staze je 21 kilometar, dok će na delu staze rekreativci moći da otrče i deonicu dugu pet kilometara.

– Svako ko se tog dana pojavi je apsolutni pobednik jer svako ko je pristao da učestvuje odbio je da ide lakšim putem, a to rade samo pobednici – poručuje Nataša Kovačević. – Pozvala bih sve Subotičane da dođu, da se druže sa nama i sigurna sam da će poneti lepe uspomene.

PREKO PROZIVKE, KROZ RADIJALAC…

SUBOTIČKI polumaraton održaće se 2. septembra na ulicama grada, od samog centra preko Prozivke, pored Trga žrtava fašizma, kroz Radijalac, Dudovu šumu, Čarnojevićevom ulicom, pored Crkve vaznesenja Gospodnjeg i ponovo prema gradskom centru.

J. LEMAJIĆ

Leave comments

Your email is safe with us.