TRK ZA JUNAKINJOM Nataša Kovačević promoviše polumaraton

ALO.RS

Naša košarkaška heroina nastavlja da promoviše zdrav život.

Subotički polumaraton, koji će u okviru proslave dana grada biti održan 2. septembra, najavljuje Nataša Kovačević, naša čuvena košarkašica i aktuelna predsednica ŽKK Crvena zvezda.

Nataša je sa velikim zadovoljstvom prihvatila poziv organizatora da se uključi u animiranje građana i ljubitelja trčanja i već sada njeno učešće daje dobre rezultate. Prijave za Subotički polumaraton su počele i odziv je zadovoljavajući, što garantuje jedan nezaboravan dan u gradu na krajnjem severu Vojvodine.

Protekle nedelje su planove izneli zamenica gradonačelnika Timea Horvat, narodni zastupnik, trkač rekreativac i član SU „Horizont“ Balint Pastor, Nataša Kovačević i Kristifor Bogdanić, predsednik SU „Horizont“.
Polumaratonsku trku podržao je grad Subotica, koji je ujedno i partner u ovom celom projektu. Bogdan Laban, gradonačelnik Subotice, izneo je ciljeve organizovanja subotičkog polumaratona.

– Zahvaljujemo se organizatorima koji su došli do ideje da se u okviru dana grada organizuje trka polumaratona. Cilj je promocija grada Subotice, zdrav način života, ali i promocija rekreativnog sporta. Organizacijom ovog polumaratona želimo da Suboticu uvrstimo u mapu rekreativno trkačkog sveta, na kojoj se odranije nalaze Sombor, Zrenjanin, Novi Sad, ali i Temišvar, Segedin i Baja. Želimo da budemo jedan od lidera u organizaciji trka. Osim polumaratona, biće trka na pet kilometara i trka dece na 500 i 300 metara. Želimo maksimalno da podržimo ovu manifestaciju i da je u budućnosti omasovimo. Drago mi je da je u projekat uključen i Balint Pastor, koji je sličnu trku trčao u Beču.

AUTOR: 

Leave comments

Your email is safe with us.