PRVI SUBOTIČKI POLUMARATON Miškeljin i Sabo pobedili

BLIC.RS

Prvi subotički polumaraton okupio je 535 rekreativaca i sportista iz zemlje i inostranstva, a manifestacija je jedinstvena je po tome što su učesnici trčali stazom uz najznačajnije objekte i spomenike grada.

Deo učesnika takmičenje je završio posle pet kilometara u okviru trke zadovoljstva, dok je 21 kilometar prvi za jedan sat, 18 minuta i 38 sekundi pretrčao Ivan Miškeljin. U kategororiji žena, pet minuta kasnije, na cilj je prva stigla Nora Sabo.

– Oduševljen sam koliko ovaj grad ima zelenila. Prvi put sam u Subotici i prvi put ovde trčim i bilo je odlično. Vrućina je bila jaka, ali ovoliko puno krošnji i drveća zaista mi je olakšalo trku. Verujem da će ova sportska manifestacija dugo da živi – poručio je Miškeljin.

Pobednici trke zadovoljstva su Adrian Malagurski i Katarina Pohlod, a pre odraslih stazu dugu 100 i 300 metara istrčala su deca od tri do 10 godina.

Staza “Trke kroz istoriju” dočarala je svim trkačima pre svega subotičku arhitekturu u kojoj dominiraju objekti u stilu secesije. Prema rečima Balinta Pastora, člana Organizacionog odbora, Subotica itekako ima šta da ponudi učesnicima polumaratona i drugih trka.

Promoterka spotskog susreta bila je košarkašica Nataša Kovačević koja je sve trkače sačekala u cilju i dodelila im medalje bez obzira na ostvareno vreme.

Polumaraton je organizovao “Su Horizont”, a trku je u okviru proslave Dana grada podržala lokalna samouprava.

– Ovo je veliki dan za Suboticu. Svi koji ste danas u našem gradu i učestvujete u polumaratonu i trkama ušli ste u istoriju Subotice – poručila je Timea Horvat, zamenica gradonačelnika.

 B. Vučković

Leave comments

Your email is safe with us.