Мишкељин и Сабо победници суботичког полумаратона

RTV.RS
СУБОТИЦА – Иван Мишкељин и Нора Сабо победници су првог суботичког полумаратона, организованог у склопу обележавања Дана града. Стартовало је више од 500 тркача, од који су неки одабрали трку задовољства на пет километара.

Овако је почела историјска, прва суботичка трка кроз историју са 350 тркача, а сат времена, 18 минута и 38 секунди касније први је кроз циљ протрчао Иван Мишкељин, најбољи у мушкој конкуренцији првог суботичког полумаратона. Пет минута касније кроз циљ је протрчала и Нора Сабо, најбоља у женској конкуренцији.

“Први пут сам у Суботици данас, први пут трчим кроз овај ваш град и стварно сам одушевљен колико зеленила имате. Врућина је, иначе, веома јака, али пуно крошњи, пуно дрвећа, много ми је олакшало”, рекао је победник.

Стаза је конципирана тако да су учесници, пролазећи поред здања и споменика, могли да се упознају са историјом Суботице, њеном архитектуром и познатим личностима и спортистима.

“Суботица итекако има шта да понуди тркачима на траси. Имамо верло лепе грађевине и свакако смо то желели да понудимо и покажемо тркачима из земље и из иностранства”, истиче члан Организационог одбора Балинт Пастор.

Иако је позната по ултрамаратонским тркама, Суботица је по први пут била домаћин полумаратона, и то у склопу обележавања Дана града.

“Има пуно позитивне енергије и ја сам заиста одушевљена, надам се да ћу следеће године можда чак и ја трчати полумаратон. Да ли ћу да истрчати, не знам, али надам се да ћу бар покушати”, рекла је промотерка суботичког полумаратона Наташа Ковачевић.

Поред полумаратона, организована је и трка задовољства на пет километара, са око 170 учесника. У овој категорији победници су Адриан Малагурски и Катарина Похлод.

Борис Шуман

Leave comments

Your email is safe with us.