TRKA KROZ ISTORIJU: U subotu prvi subotički polumaraton

KURIR.RS

U sklopu manifestacije Dan Grada od ove godine održaće se i Prvi subotički polumaraton.

Trka u dužini od 21 kilometra je predviđen za 2. septembar.

Iako po uvreženom mišljenju ovakve sportsko-turističke manifestacije okupljaju i do 10.000 ljudi, plan je da se prvi put okupi do 1000 takmičara i još toliko turista, kako iz Srbije tako i iz zemalja u okruženju.

Sportsko Društvo Horizont, koje je pokretač cele priče čine uglavnom dugogodišnji trkači koji su učeštvovali na mnogim takmičenjima ovog tipa i samim tim poznaju organizacione detalje bez kojih je nemoguće uspešno privesti kraju ovako veliku manifestaciju, koja će brojati u organizaciji imati više do 100 ljudi. Planirano je da se kroz određenu marketinšku kampanju sa polumaratonom koji prati slogan “Trka kroz istoriju” upozna više od 300.000 ljudi kako u Srbiji tako i širom Evrope.

Zašto Trka kroz istoriju? Subotica se u pisanim dokumentima spominje od 1391 godine. Obogaćena je raznim građevinama i kulturnim nasleđem velikih sila koje su se smenjivale na ovim prostorima. Zamišljeno je da se kroz trasu trke gosti upoznaju sa prelepim objektima kraj kojih će trčati. Subotica se ponosi svojom multikulturalnošću, čime se retko koji grad u Srbiji može pohvaliti i uprabvo njome želimo da se predstavimo gostima i učesnicima manifestacije.

Po prijavama možemo zaključiti da će trka biti internacionalna i pohvaliti se gostima iz Australije, Austrije, Norveške, Mađarske, Makedonije, Hrvatske. Od poznatijih imena u trkačkom svetu učešće su uzeli Ivan Miškeljin (trostruki prvak Srbije u maratonu), Nora Trklja (srpska rekorderka na 50 km), Marijana Čegar Lukić (šampionka Srbije u maratonu), Nataša Ćulafić (prvak Srbije u krosu)…

Promoterke ovogodišnjeg polumaratona u Subotici su košarkašica Nataša Kovačević i Nora Trklja.Voditelj programa Radoslav Rale Simić.

 

Kurir spor, Foto: Nebojša Mandić, Promo

Leave comments

Your email is safe with us.