Subotički polumaraton raste

IZVOR: Gradsubotica.co.rs (Lanyski)

Od juče se primaju prijave za Subotički polumaraton koji će osim deonica od 5 i 21 kilometara biti bogatiji i za trku na 10 kilometara.

Treći subotički polumaraton biće održan prvog septembra, na Dan grada, a ove godine će trkačka ponuda biti proširena i novom razdaljinom. Organizator sportsko društvo Horizont je predstavilo detalje trke, otvoren je proces prijavljivanja, te su prošlogodišnjim sponzorima dodelili plakete.

Zamenica gradonačelnika Timea Horvat je rekla da su protekle dve godine dokazale da ovaj grad ima potrebu za ovakvom manifestacijom. Ugošćeno je više stotina učesnika, a cilj i grada i organizatora je da se taj poveća na hiljadu i da osim domaćih učesnika dođu i stranci.

Balint Pastor je kazao da broj učesnika raste svake godine te da je prošle godine bilo oko 640 učesnika, a zajedno sa dečjom trkom je bilo oko 1100 učesnika, od čega je oko 90 bilo iz inostranstva.

Ove godine će novina biti to da će osim trke na 5 i 21 kilometar biti i distanca od 10 kilometara. Na današnjoj konferenciji za novinare otvoren je proces prijave, te su predate zahvalnice prošlogodišnjim sponzorima.

 

Leave comments

Your email is safe with us.