Pitali smo Vas zašto volite trčanje…

Pitali smo Vas zašto volite trčanje…

Verovatno ste do sada nebrojeno puta čuli, kako od nas tako i od drugih, zašto je dobro da praktikujete trčanje i koliko ono doprinosi celokupnom psihičkom i fizičkom well-being-u. Ovoga puta želeli smo da čujemo Vaše mišljenje, pa smo neke od Vas pitali zašto volite trčanje. Moramo da priznamo, odgovori koje ste dali su bili vrlo interesantni i inspirativni.

Prema mišljenju naših drugara iz Udruženja “Kilometar za osmeh”, trčanje širi drugarstvo, sa čime se slaže i naša ekipa, dok jedan Srđan smatra da je jefinije od psihijatra (svakako da jeste), jer pomaže da se mentalno stabilizujemo i pročistimo naše misli. Dijana je stava da je osoba bez trčanja “prazna”, a Snežana kaže da voli trčanje jer svaki novi kilometar predstavlja novu pobedu.

Dragan i Ivana dele isti stav, a to je da nas trčanje oslobađa stresa i negativne energije, ali i masnih naslaga i da se svakim novim korakom pomeraju sopstvene granice. Sa ovim mišljenjem se slaže i naša Milica koju trčanje takođe smiruje.

A šta Ti misliš?

Napiši u komentarima šta je u tvoj život donelo trčanje i kako bi nekome ko je još uvek neodlučan, (savetom ili primerom) pomogao u odluci da se bavi baš ovim sportom?

Takođe, ne zaboravi da su prijave za 7. Subotički polumaraton u toku, pa, ne bilo ti teško, prijavi se već danas!