Počele prijave za 2. Subotički polumaraton

Počele prijave za 2. Subotički polumaraton

Danas su i zvanično počele prijave za 2.Subotički polumaraton, koji će biti održan 2.septembra 2018.godine, kao i prošle godine u okviru proslave Dana grada.
Na 1.Subotičkom polumaratonu u svim kategorijama, od najmlađih do onih koji su trčali na najdužoj deonici od 21,1 kilometar učestvovalo je oko 800 takmičara. „Trka kroz istoriju“, kako je glasio zvanični naziv manifestacije, pružila je priliku svim učesnicima da upoznaju kulturno-istorijske objekte Subotice iz jedne drugačije perspektive. Taj cilj je ispunjen, a i samo takmičenje je opravdalo očekivanja smatra gradonačelnik Subotice Bogdan Laban.

Na naše veliko zadovoljstvo Atletski savez Srbije je Subotički polumaraton uvrstio u jedinstveni kalendar atletskih takmičenja u Srbiji za 2018.godinu. Subotički polumaraton, kao što smo i obećali, postaje tradicionalna manifestacija koja će se svake godine održavati u okviru proslave Dana grada. Lokalna samouprava će samim tim nastaviti da kao suorganizator podržava održavanje takmičenja, istakao je gradonačelnik prilikom današnje zvanične najave ovogodišnjeg polumaratona.

Organizator Subotičkog polumaratona, Sportsko udruženje Horizont očekuje da će prošlogodišnja, uspešno organizovana manifestacija biti najbolja preporuka i preduslov da takmičara ove godine bude još više. Novi sajt manifestacije je danas počeo sa radom, i za kratko vreme preko njega su već prijavljeni prvi takmičari, obavestio je prisutne Balint Pastor, narodni poslanih i član SU Horizont.

Otvorili smo prijave i veoma sam radostan što mogu podeliti sa vama informaciju da su bez ikakve reklame i najave do 11 sati preko sajta izvršene 3 prijave. Verujem da će ove godine broj učesnika biti znatno veći nego prošle godine, sa oko 800 učesnika u dve glavne trke ( 5 kilometara i polumaraton) bili bismo više nego zadovoljni, rekao je Pastor.

Sportsko udruženje Horizont je danas plaketama nagradilo sve pojedince i predstavnika ustanova i institucija koje su svojim radom, ili donacijama doprinele da 1.Subotički polumaraton bude tako uspešan. To su iskreni prijatelji udruženja, čiju podršku organizator očekuje i ove godine.